DIY beépített polc az étkezőbe

Már 8 éve laktunk abban a házban és azóta szerettem volna kialakítani  a polcrendszert, amit az építész eredetileg betervezett az étkezőbe. Az építkezés során nem csináltuk meg, mert féltünk, hogy szűkebbé teszi az átjárást a konyha felé. Aztán az évek során annyi szép konyhai kiegészítőt, tálakat, poharakat, gyertyatartókat, tortatálakat , értsd „csetreszt” plusz több évnyi angol és amerikai gasztromagazint halmoztam fel, hogy az étkező felújítással együtt elérkezett az ideje a beugró falrész bepolcozásának is.

Na, de mi legyen a kivitelezés menete? Gipszkarton? Azt már egyszer végigcsináltuk a nappaliban a könyvespolcoknál, ide nem illett volna annyira. Fából az egészet? Az elég költséges lenne.

Nekem volt egy kép a fejemben, hogy régi, rusztikus szinte gyalulatlan deszkából mennyire jól nézne ki, de ez jobban átgondolva nem lett volna egy praktikus megoldás. Zai Viki enteriőrtervező barátnőmmel, aki az elejétől fogva segítette az étkező átalakítását végül egy olyan megoldást választottunk,  hogy jobb oldalon egy gipszkarton falat húzattunk fel és ezt polcoztuk be a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb módon, ami szerintem egyáltalán nem ment a minőség és látvány rovására.

A Zatik faáruházban vettünk gyalulatlan deszkákat, amiket elszállítottunk egy asztaloshoz, ő másnapra méretre vágta és legyalulta azokat.
Utána már csak pácolni kellett a polcokat és a tartókat, amivel a falhoz lettek rögzítve.

Szólj hozzá!